Home Nieuws Film nieuws Pathé releases december 2022

Pathé releases december 2022

© Copyright 2022 Universal Studios All Rights Reserved

De mooiste tijd van het jaar is aangebroken en de feestdagen zijn in zicht. In deze laatste donkere maanden van het jaar zoeken we vaak de gezelligheid, warmte en nostalgie op. Voor het éérst sinds 2019 zijn de bioscopen weer open in de kerstvakantie, en kun je weer genieten van meerdere topfilms op het grote doek deze maand bij Pathé. Wie zich tijdens de feestdagen graag laat onderdompelen in hét 3D-onderwaterspektakel van het jaar zit goed bij Avatar: The Way of Water. Het meeslepende verhaal speelt zich meer dan tien jaar na de gebeurtenissen van de eerste film af. Meeslepend is ook Piece of My Heart, een prachtig verhaal over de vriendschap tussen twee topballerina’s in het Amsterdam van de jaren ’70. Voor de echte thrill seekers is de nieuwe film Violent Night er één om op je lijstje te zetten. En als eerbetoon aan Whitney Houston vertoont Pathé I Wanna Dance With Somebody, een must-see film over een groot popicoon. 

December staat bij Pathé ook in het teken van de allerkleinste filmfans, met meerdere gezellige titels voor het hele gezin zoals Wil de Krokodil, Hotel Sinestra en de Gelaarsde Kat 2: De Laatste Wens. Deze maand verwent Pathé je ook met meerdere Nederlandse films. Lach mee met De Tatta’s, of ga voor spanning met een sexy randje in de thriller Faithfully Yours. Voor de Arthouse liefhebbers hebben we de vlijmscherpe satire Triangle of Sadness en als bijzondere special is deze maand de kerstvoorstelling De Notenkraker te zien. Kortom; genoeg keuze voor iedereen. 

Violent Night

Vanaf 1 december

[thriller, komedie, actie] Een team huurlingen breekt op kerstavond in bij een rijke familie en neemt iedereen in huis in gijzeling. Maar ze hebben niet gerekend op de aanwezigheid van de kerstman, gespeeld door David Harbour (Black Widow, serie Stranger Things). Ze komen er snel achter dat de lieve kindervriend ook een heel andere kant heeft. Een duistere kerstthriller met een duidelijke boodschap: zet altijd in op rood.

© Copyright 2022 Universal Studios All Rights Reserved

KLIK HIER VOOR DE TRAILER

Piece of My Heart

Vanaf 1 december

[Drama] Terwijl Olga en Irma, beiden getalenteerde danseressen, zich staande proberen te houden in de veeleisende en ambitieuze balletwereld, wordt Olga als de grote nieuwe ster van het Koninklijk Ballet gelanceerd. Al snel ontdekt Olga ook de schaduwzijde van haar talent en moet Irma toezien hoe haar beste vriendin bezwijkt onder de prestatiedruk, zichzelf verliezend in het losbandige nachtleven. 

© WW Entertainment

KLIK HIER VOOR DE TRAILER

Avatar: The Way of Water

Vanaf 15 december

Avatar: The Way of Water speelt zich meer dan tien jaar na de gebeurtenissen van de eerste film af en vertelt het verhaal van de familie Sully (Jake, Neytiri en hun kinderen) en de problemen waar ze tegenaan lopen, de moeite die ze doen om elkaar te beschermen, de gevechten die ze moeten aangaan om in leven te blijven en de tragedies die ze te verduren krijgen.

© The Walt Disney Company

KLIK HIER VOOR DE TRAILER

I Wanna Dance With Somebody

Vanaf 22 december

[drama, muziek, biografisch] I Wanna Dance: The Whitney Houston Movie is een nieuwe film over popicoon Whitney Houston. Naomi Ackie schittert als Whitney Houston in de muzikale biopic die gebaseerd is op het leven en de muziek van de legendarische zangeres. 

© Sony Pictures

KLIK HIER VOOR DE TRAILER

De Tatta’s

Vanaf 22 december

Wie wil er niet schathemeltjerijk worden? Nou, Erik van Kampen (Leo Alkemade) zeker wel. Dan kan hij een nóg grotere villa voor zijn langs elkaar levende gezin kopen. Zijn droom valt echter snel in duigen wanneer hij een iets te hebzuchtige investering doet.

© Independent Films Photo by Wessel de Groot

KLIK HIER VOOR DE TRAILER

Faithfully Yours

Vanaf 22 december

Bodil (Bracha van Doesburgh) en Isabel (Elise Schaap) nemen af en toe een vlucht uit hun drukke dagelijks leven door samen een weekend weg te gaan naar de Belgische kust. Tijdens deze weekenden zijn ze elkaars alibi om vreemd te gaan, puur voor de spanning en ontlading. Wanneer Isabel ineens vermist wordt, lijkt alles te wijzen op een misdrijf. Terwijl de politie een onderzoek start en de echtgenoten naar België komen, raakt Bodil steeds verder verstrikt in het web van leugens dat door haar en Isabel met zorg is opgebouwd.

© DFW

Arthouse films bij Pathé in december

Bones and All

Vanaf 1 december

Bones and All gaat over de liefde die ontstaat tussen Maren (Taylor Russell), een jonge vrouw die probeert te overleven aan de randen van de samenleving, en Lee (Timothée Chalamet), een nogal intense dakloze jongen

© Photo by Yannis Drakoulidis Metro Goldwyn Mayer-Pictures

Triangle of Sadness

Vanaf 15 december

De modellen Carl en Yaya worden uitgenodigd voor een luxe cruise met aan boord een bont gezelschap aan rijke passagiers, waaronder een Russische oligarch, Britse wapenhandelaars en een eigenzinnige, alcoholische, Marx-citerende kapitein. In eerste instantie oogt alles als de perfecte Instagram post, maar er is een hevige storm op komst. 

© Photo by Fredrik Wenzel Copyright Plattform Produktion

De Acht Bergen

Vanaf  22 december

De Acht Bergen (naar de bestseller Le Otto Montagne van Paolo Cognetti) vertelt het verhaal van de bijzondere vriendschap tussen de stadse Pietro en Bruno; een jongen uit de bergen

© DFW

KIDS films bij Pathé in december

Wil de Krokodil

Vanaf 07 december

Nadat het gezin Primm naar New York verhuist, heeft hun jongste zoon Josh moeite om te wennen aan zijn nieuwe school en om vrienden te maken. Dat verandert allemaal als hij op de zolder van het huis waar ze nu wonen Wil ontdekt.

© Copyright 2021 CTMG Inc All Rights Reserved

Hotel Sinestra

Vanaf 14 december

Wanneer een boze Ava tijdens de skivakantie in Hotel Sinestra haar overbezorgde ouders weg wenst, zijn de volgende morgen ineens alle volwassenen verdwenen. Eerst is het feest, maar al snel gaat er van alles mis. Ava en haar nieuwe vrienden besluiten alles op alles te zetten om samen met hun ouders kerst te kunnen vieren

© DFW

De Gelaarsde Kat 2: De Laatste Wens

Vanaf  21 december

© Copyright 2022 DreamWorks Animation LLC All Rights Reserved

De dappere, vogelvrije Gelaarsde Kat komt erachter dat hij acht van zijn negen levens heeft verspeeld. Om die levens terug te krijgen begint hij aan zijn grootste avontuur tot nu toe. De beruchte Kat gaat op een legendarische reis door het Zwarte Woud, om de mythische Wensster te vinden en zijn verloren levens terug te krijgen. Aangezien hij nog maar één leven heeft, moet hij zijn trots opzij zetten en de hulp inschakelen van zijn voormalige partner en aartsvijand, de innemende Kitty Poezelpootje

Bron en foto © Pathé

Vorig artikelSpeelronde Azerion Vrouwen Eredivisie geheel onder leiding vrouwelijke scheidsrechters
Volgend artikelOranje-jeugdteams spelen finalerondes EK-kwalificatie in 2023 in Nederland