Home Releases Film1 Highlights April 2022

Film1 Highlights April 2022

© Film1

Dit zijn de highlights van Film1 voor April 2022

COWBOYS

Première zaterdag 9 april om 20.30 uur

Genre: Drama
Regisseur: Anna Kerrigan
Cast: Steve Zahn, Jillian Bell, Sasha Knight, Ann Dowd

De clichés van het ruige westerngenre worden gemoderniseerd in deze tedere vertelling rond een vader (Steve Zahn) die samen met zijn transgender-kind door de wildernis van Montana reist, op de vlucht voor de intolerante moeder. Samen met zijn zoon Joe, maakt Troy (Steve Zahn) een trektocht door het ruige Montana. De twee zijn op de vlucht en hopen de Canadese grens te halen door zo min mogelijk op te vallen. Een buitenbeentje binnen de lokale politie, Faith (Ann Dowd), zit achter hen aan. Als Faith dieper in de zaak duikt, ontdekt ze dat deze vermeende ontvoering anders in elkaar steekt dan ze denkt. Joe is een transgender en zijn vader Troy heeft het kind gekidnapt om het te beschermen tegen de intolerante moeder (Jillian Bell). Troy kampt echter met psychische problemen en ontbeert in de wildernis de broodnodige medicatie.

© Film1

LIZZIE

Première zaterdag 16 april om 20.30 uur

Genre: Biografie, misdaad, drama
Regisseur: Craig William Macneill
Cast: Chloë Sevigny, Kristen Stewart, Jeff Perry

Kristen Stewart en Chloë Sevigny in een psychologische en boeiende thriller gebaseerd op een beruchte moord binnen de familie Borden in Fall River, Massachusetts in 1892. Massachusetts, 1892. De ongehuwde 32-jarige Lizzie (Chloë Sevigny) wordt door haar omgeving behandeld als een sociale outcast. Ze leidt een claustrofobisch leven wat geheel gedomineerd wordt door haar kille vader. En wanneer de jonge Bridget Sullivan (Kristen Stewart) voor het gezin komt werken vindt Lizzie eindelijk die vriendin waar ze naar heeft verlangd. Hun intimiteit groeit echter uit tot een donker en verontrustend plan.

© Film1

WELCOME TO ACAPULCO

Première zaterdag 23 april om 20.30 uur

Genre: Actie, komedie, thriller
Regisseur: Guillermo Iván
Cast: Michael Kingsbaker, Ana Serradilla, Michael Madsen, Paul Sorvino, William Baldwin

In deze onderhoudende actiekomedie belandt een gamedesigner per vergissing in Acapulco, waar hij al snel op de hielen wordt gezeten door allerlei gangsters en corrupte lieden die allemaal denken dat hij in het bezit is van een mysterieus pakket. Wanneer hij op weg is naar New Mexico voor de belangrijkste presentatie van zijn carrière, neemt gamedesigner Matt Booth het verkeerde vliegtuig. Hij landt in Acapulco. Daar gaat het van kwaad tot erger wanneer hij op de vlucht is voor een meedogenloze huurmoordenaar, een duistere politicus en een voormalige overheidsagent die allemaal op zoek zijn naar een mysterieus pakket waarvan zij denken dat Matt het bij zich heeft. Geholpen door een pittige femme fatale moet Matt de actieheld worden zoals hij die zelf in zijn games creëert.

© Film1

Bron en foto © Film1

Vorig artikelThe Lost City ( vanaf 8 april voorpremieres )
Volgend artikel2 & 3 april: FACTS barst van de nieuwigheden; Céline Verbeeck als gezicht van het festival