Home Previews Rogue Lords

[Hands-On] Rogue Lords

Vele spellen gebruiken het concept: goed tegen kwaad en van deze spellen volg je meestal de kant van het goeden. Rogue Lords doet dat echter niet en laat je vanaf de kant van de duivel spelen. Als onderdanen van de duivel is het aan jou en je team om meer volgelingen te vinden en om zielen te verzamelen. Alles om de duivel weer terug aan de macht te krijgen.

De duivel is terug met een wraakzucht.

Jaren voor de aanvang van het spel hebben van Helsing en zijn Demon Hunters jou flink verzwakt. Je bent vele trouwe volgelingen kwijt geraakt en je moest noodgedwongen terug naar de hel om weer op kracht te komen. Na flink wat rust ben je weer terug, maar de wereld is ondertussen flink veranderd. Niet alleen van Helsing is nu een gevaar, maar ook een nieuwe cult. Tijd dus om ze allemaal uit te roeien.

Het spel heeft een flink bijzondere gameplay stijl. Het verhaal wordt namelijk verteld alsof het een verhaal uit een boek is. De stijl is zo gemaakt dat het lijkt alsof je letterlijk door een prentboek loopt. Er zijn geen uitgebreide animaties, maar het voelt toch enorm uitgewerkt een goed aan.

Wanneer je echt aan de slag kan gaan om de wereld te veroveren kom je op een prachtig getekende wereld terecht. Met jouw gekozen personages loop je over deze wereld heen van sectie naar sectie. Elke sectie gevuld met een eigen of meerdere activiteiten. Dit kan een gevecht zijn, maar ook een speciaal evenement of een interactie met een Grim Reaper. Het voelt enigzins leeg aan wel, maar omdat de vormgeving zo goed is en de gameplay zo fijn werkt is dat eigenlijk niet heel erg. Het wordt pas vervelend als het volledige spel weinig verschillende chapters heeft (de demo had alleen een tutorial en chapter 1)

Naast een beetje rondlopen door de wereld zijn er ook gevechten. Deze gevechten zijn in een turn-based vorm, maar wel met een bekende volgorde van aanvallen. Al de onderdanen van de duivel hebben ook een speciale vaardigheid. Zo kan Dracula zichzelf helen met bepaalde aanvallen. Daarnaast is er een soort van valsspeel mogelijkheid. Door het gebruiken van Diabolic Essence kun je het spel op meerdere manieren manipuleren. Zo kun je zorgen dat je personages niet doodgaan, maar je kunt ook de levensbalk van een tegenstander manipuleren. Je hebt alleen wel een beperkte hoeveelheid dus voorzichtigheid is noodzakelijk.

Voorlopige conclusie

Rogue Lords is een flink komisch spel met een prachtige artstyle en een fijne gameplayloop. Het is niet een spel wat je in een paar minuten volledig door hebt, maar dat is ook zeker niet erg. Spelenderwijs zul je steeds beter leren plannen en de verschillende krachten leren begrijpen. Wij zijn zeker benieuwd naar het volledige spel.

Vorig artikelNieuwe spits Sven Braken en Centrale verdediger Brian Koglin naar VVV Venlo
Volgend artikelAlmere City FC contracteert Bradly van Hoeven