Home TV Nieuws TV BE Overstekende ree veroorzaakt verkeerchaos

Overstekende ree veroorzaakt verkeerchaos

DELEN

op de weg ben je nooit meer veilig

Het is weer raak tijdens een nieuwe aflevering van Alloo bij de wegpolitie. Was het onlangs nog een schaap op de weg die voor ellende zorgde, nu is het werkelijk een ree met grote gevolgen dit keer. Wat doe je als een ree de weg oversteekt? “Niet remmen, niet uitwijken, gewoon doorrijden” Aldus inspecteur Kurt. Maar dat is vaker  makkelijker gezegd dan gedaan. Een chauffeur kan de ree nog ontwijken maar de andere rijden over de ree waardoor de overige 2 auto’s zo beschadigd  zijn dat ze hun weg niet meer kunnen vervolgen. Hierdoor moest zelfs de autosnelweg afgesloten worden om alle ellende die de ree veroorzaakte weer op te ruimen. Luk is er bij.

Ook ontmoet Luk een oude bekende die al eens eerder voor de camera verscheen. In een eerdere aflevering kwam hij van de kermis  met een molen op zijn aanhangwagen, deze keer ging kwam hij van de kermis te Antwerpen en was hij onderweg naar die van Brussel, de grootste van België. Maar het is goed mis met deze man want zijn vergunning voor rijden met een grote attractie als transport is vervallen, verder heeft hij geen zwaailicht  en zijn verlichting werkt niet. Hij mag deze keer rekenen op een boete van 1300 euro en moet zijn  attractie aanhangwagen voorlopig stallen bij de politie totdat hij een nieuwe vergunning heeft gekregen.

Daarnaast controleren de inspecteurs een voertuig die haar keuringsbewijs heeft verloren. De vrouw heeft een voorlopig rijbewijs maar liet de man rijden en dat mag niet. De vrouw krijgt een boete en de man mag te voet verder.

Inspecteurs Gino en Dimitri maken dan weer kennis met een boze truckchauffeur. De documenten van zijn vrachtwagen zijn niet in orde, de oplegger is niet geldig gekeurd, hij is in overtreding met zijn reistijden en zijn lading is niet veilig vastgemaakt. Hij krijgt een boete van bijna €4000, die hij binnen de 96 uur moet betalen. In de tussentijd wordt zijn vrachtwagen in bewaring genomen door de politiemannen. De situatie  veroorzaakt een woede-uitbarsting bij de Fransman: “Ik kom nooit meer naar België en ik zal aan mijn omgeving vertellen om hetzelfde te doen. Dit is echt onbegrijpelijk. Hier laat ik het niet bij.”

Alloo bij de Wegpolitie, elke donderdag bij VTM om 21.45 ur

De afleveringen van Alloo bij de Wegpolitie zijn live en uitgesteld te bekijken via vtm.be en de VTM-app.

Bron: medialaan