Home TV Nieuws TV NL Onderwerpen & programma’s RTL 5 week 18

Onderwerpen & programma’s RTL 5 week 18

DELEN

Donderdag 20 april, ‘Temptation Island’, om 20.30 uur

Vier koppels trokken enkele maanden geleden naar het exotische Thailand en gingen de ultieme relatietest aan. Anderhalve week lang werden de partners van elkaar gescheiden en werden ze blootgesteld aan de verleiding. Er werden brokken gemaakt en de emoties liepen hoog op. In deze laatste aflevering blikken we met hen terug op dit onvergetelijke avontuur. Welke relaties hebben deze test overleefd en welke koppels sneuvelden in het ‘paradijs’?

Donderdag 20 april, ‘DINO.’, om 21.30 uur

Deze week is Jamai te gast en improviseert Jandino zingend met hem. Verder schuiven vlogster Monica Geuze en zanger Jayh (bekend van ‘Een Hele Mooie Dag) aan. Met zowel Jamai, Monica als Jayh speelt Jandino ‘Heb Ik Wel / Heb Ik Niet Gedaan’. In ‘Ik Kom Zo Bij U’ zijn er deze aflevering veel bekende gasten: Jonna Fraser, Peter Pannekoek en Tygo Gernandt. Ook zanger Rolf Sanchez is van de partij en hij zorgt voor een swingend einde van ‘DINO.’

Zaterdag 22 april, de film ‘Total Recall’, om 20.00 uur

Het is eind 21ste eeuw. Fabrieksarbeider Douglas Quaid is gefrustreerd over zijn leven, ondanks dat hij een mooie, liefhebbende vrouw heeft. Om aan de dagelijkse beslommeringen te ontsnappen, besluit hij Rekall te bezoeken, een bedrijf gespecialiseerd in bijzondere vakantieherinneringen. Het implanteren van die herinneringen gaat echter gruwelijk mis, waardoor Quaid niet meer weet wat werkelijkheid is en wat niet. Is hij nou echt een geheim agent of zijn dat de herinneringen die hij heeft gekocht? Vanaf dat moment wordt hij achtervolgd door de autoriteiten en moet hij vechten voor zijn leven.

Maandag tot en met vrijdag, ‘Topchef Academy’, om 18.30 uur

Het is inmiddels de vierde week van de zoektocht naar de nieuwe tv-chef van RTL. De kandidaten Jeannette, Jam, Bas, Leroy, Saman en Sigal gaan de kookstrijd met elkaar aan. Presentator Martijn Krabbé en jurylid Miljuschka Witzenhausen zijn weer van de partij. Iedere week neemt een wisselende gastchef de rol als tweede jurylid op zich. Dat is dit keer Joris Bijdendijk. Hij beoordeelt de kandidaten en bepaalt samen met Miljuschka wie de weekwinnaar wordt.

Maandag tot en met vrijdag, ‘Galileo’, om 19.30 uur

In Nederland fietsen we wat af met z’n allen. Maar waar kijk je allemaal écht naar tijdens het fietsen? Maandag geeft ‘Galileo’ hier antwoord op, net als op de vraag waarom mannen blauwe ballen krijgen. En wat is de beste manier om pannenkoeken te flippen? Dinsdag krijgen we de vreemdste gerechten ter wereld voorgeschoteld. Heb jij je ook altijd afgevraagd wat er gebeurt als een vliegtuigdeur tijdens de vlucht open wordt gemaakt? Hier kom je op woensdag achter. Op donderdag test ‘Galileo’ of een auto kan ontploffen door statische elektriciteit. En is het slecht om brood aan eendjes te voeren? De hoogtepunten van de week komen op vrijdag langs.

Maandag 24 april, ‘The Blacklist: Redemption’, om 20.30 uur

Na het neerstorten van een vliegtuig in het Oeralgebergte worden Tom en Solomon op missie naar Rusland gestuurd. Hier moeten ze een ultrageheim militair complex onderzoeken. Tom ontdekt dat de basis een trainingsfaciliteit is voor spionnen die in de VS worden ingezet. Tom en Nez krijgen de opdracht te infiltreren. Scottie roept de hulp in van Solomon om meer over haar man te weten te komen.

Dinsdag 25 april, ‘De Roelvinkjes: Dave en Donny Doen Zaken’, om 20.30 uur

Deze week is de verbouwing van de bar. De werkmannen gaan aan de slag om ervoor te zorgen dat de tent binnen een paar dagen wordt omgetoverd tot de bar van Dave en Donny. En er moet nog meer gebeuren. Zo moet er nog nagedacht worden over de naam van de bar en gaan de broers op zoek naar passende fitnesapparatuur. Tussen de bedrijven door voeren Dave en Donny sollicitatiegesprekken met mooie dames en heren en laat Dave zijn tatoeage nog even bijwerken. Ondertussen begint de tijd echt te dringen, want er moet proefgedraaid worden in de bar. De hele familie Droelvink springt bij om te helpen.

Dinsdag 25 april, ‘Rappers Achter De Tralies’, om 21.30 uur

De laatste halte is het ijskoude Rusland. De rappers worden geconfronteerd met het aangrijpende verhaal van activist Ildar Dadin. In december 2015 werd hij opgepakt en weggestopt in een gevangenis in Karelia, ver weg van de bewoonde wereld. Daar werd hij onder barre omstandigheden vreselijk mishandeld en gemarteld. Later werd hij overgeplaatst naar een gevangenis in Siberië. De rappers reizen af naar deze plek om te kijken of ze hem daar zelf te spreken krijgen. Ze willen weten onder wat voor omstandigheden hij vastzit en wat ze moeten doen om hem vrij te krijgen. En dat bij een temperatuur van bijna dertig graden onder nul.

Woensdag 26 april, de film ‘50 First Dates’, om 20.30 uur

Henry Roth werkt als dierenarts bij een aquariumcomplex op Hawaï. Hij versiert daar veel vrouwelijke toeristen en neemt de liefde niet al te serieus. Op een dag ontmoet hij in een lokaal café de mooie Lucy, met wie hij aan de praat raakt. Ze kunnen het erg goed met elkaar vinden en spreken af dat ze elkaar de volgende dag weer zullen zien. Bij hun ontmoeting de volgende dag, blijkt Lucy geen flauw idee te hebben wie Henry is. De eigenaresse van het café vertelt Henry dat Lucy een ongeluk heeft gehad, waardoor ze problemen heeft met haar kortetermijngeheugen; ze kan zich sinds het ongeluk niet meer herinneren wat ze de dag daarvoor heeft meegemaakt. Henry besluit haar iedere dag opnieuw het hof te maken, in de hoop dat zij zich hun liefde de volgende dag toch zal herinneren.