Home TV Nieuws TV NL Onderwerpen en programma’s RTL 5 week 17

Onderwerpen en programma’s RTL 5 week 17

DELEN

Zaterdag 15 april, de film ‘Enders Game’, om 20.00 uur

In het jaar 2136 is de aarde herstellende van een invasie van de Formics: insectachtige aliens die bijna de gehele mensheid hebben uitgeroeid. Om voorbereid te zijn op de onvermijdelijke volgende oorlog, hebben de machthebbers besloten dat kinderen vanaf jonge leeftijd getraind moeten worden in oorlogsvoering. De jonge Ender Wiggin is een van de grootste talenten van de militaire academie. Dit is ook zijn kolonel opgevallen. Hij ziet in Ender zelfs de redder van het menselijk ras. Maar of Enders training op tijd is afgerond, is nog maar de vraag.

Maandag tot en met vrijdag, ‘Topchef Academy’, om 18.30 uur

De zoektocht naar dé nieuwe tv-chef van Nederland is in volle gang. In een twaalf weken durende afvalrace wordt bepaald wie deze nieuwe tv-chef wordt. Hij of zij wint niet alleen een geldbedrag van 25.000 euro, maar is ook het nieuwe gezicht van het eigen kookkanaal van RTL. Presentator Martijn Krabbé en jurylid Miljuschka Witzenhausen presenteren de zoektocht. Deze week is Jermain de Rozario te gast als chef en het tweede jurylid om te bepalen wie de weekwinnaar wordt: Kees, Angelo, Mariet, Shanti, Jeffrey of Veerle?

Maandag tot en met vrijdag, ‘Galileo’, om 19.30 uur

Waarom worden sommige mensen misselijk van Virtual Reality? Op maandag geeft ‘Galileo’ hier antwoord op. Ook wordt de top 5 van de meest bizarre Japanse spelprogramma’s gepresenteerd. Dinsdag gaat Manuel kokerellen met een vlammenwerper. We zien een apocalyptische bunker en de kijker leert alles over muziek. Jorn onderzoekt op woensdag of hij anderen kan aansturen met zijn gedachten. En wat gebeurt er als je in een dalende lift omhoog springt? Donderdag test Manuel hoe je het beste van een heuvel af kan rollen. We komen erachter waarom mensen zich zo ergeren aan het gehuil van andermans baby’s. Op vrijdag komen de hoogtepunten van de week voorbij.

Maandag 17 april, ‘The Blacklist: Redemption’, om 20.30 uur

Scottie wordt om hulp gevraagd door een oude vriendin. Haar zoon, journalist Kevin Jensen, is in Kirgizië opgepakt wegens spionage. Ondanks bezwaren uit het Witte Huis stuurt Scottie Tom en Solomon naar het Centraal-Aziatische land om Kevin te bevrijden. De gecompliceerde missie dreigt al snel op een mislukking uit te lopen als Tom wordt opgepakt wegens wapensmokkel.

Dinsdag 18 april, ‘De Roelvinkjes: Dave en Donny Doen Zaken’, om 20.30 uur

Dave en Donny hebben drie interieurontwerpers uitgenodigd om een ontwerp voor hun bar te presenteren. Er ontstaat discussie tussen de broers, omdat hun ideeën en smaak niet helemaal op een lijn liggen. Dave moet naar het ziekenhuis. Hij laat zijn verstandskiezen operatief verwijderen. Terwijl Dave na zijn operatie door zijn Jordanese oma wordt verzorgd, krijgt Donny de kneepjes van het vak bijgebracht door de succesvolle personal sportcoach Tom Barten.

Dinsdag 18 april, ‘Rappers Achter De Tralies’, om 21.30 uur

De rappers reizen vandaag af naar Zimbabwe. President Mugabe is hier al bijna veertig jaar aan de macht. Het land verandert steeds meer in een dictatuur en het Zimbabwaanse volk lijdt onder zijn regime. De rappers ondervinden zelf hoe gespannen de situatie is in het land en wat het met de bevolking doet. Ze zijn te gast in een satirische nieuwsshow en freestylen erop los met Zimbabwaanse collega-rappers. Slachtoffers van het dictatoriale bewind van Mugabe vertellen emotionele verhalen aan de rappers.

Woensdag 19 april, ‘Idols’, om 20.30 uur

Tijdens de halve finale heeft het publiek voor het eerst kunnen genieten van de liveoptredens van de ‘Idols’-kandidaten. Mitch, Bram en Julia hebben hun plek in de finale dik verdiend en staan woensdagavond klaar om voor de laatste keer alles te geven op het podium. Alle drie zingen ze een nieuw nummer en een nummer dat ze al eerder in de competitie hebben gezongen, waar ze warme herinneringen aan hebben. De kijker kan ondertussen stemmen en na de zes optredens moet de kandidaat met de minste stemmen de show verlaten. Welke kandidaat strandt er vlak voor de overwinning? De lijnen gaan daarna weer open en de overgebleven twee kandidaten zingen hun nieuwe single. Wie heeft de beste single en krijgt de meeste stemmen? Wie wordt de winnaar van ‘Idols’ 2017?