Beelden poging moord op man en vrouw in Dordrecht in Opsporing Verzocht

Beelden poging moord op man en vrouw in Dordrecht in Opsporing Verzocht

24 maart 2020 0 Door Noud Thoonen

Vanavond toont de politie in Opsporing Verzocht beelden waarop te zien is hoe een stel in Dordrecht zondagavond 15 maart onder vuur werd genomen. De man en vrouw hadden die avond afgesproken met vrienden bij winkelcentrum Crabbehof. De vrouw zat al achter het stuur van hun auto om naar huis te gaan, toen iets na half 10 twee mannen op een scooter op hen afreden. Op bewakingsbeelden is te zien en horen dat de bijrijder meerdere keren gericht schiet. Mede omdat de man zich over zijn vrouw boog om haar te beschermen, raakte hij zwaargewond. Naast bewakingsbeelden van de daders heeft de politie inmiddels meer informatie over hun vluchtroute, dankzij informatie van getuigen daar in Dordrecht.

Man pleegt aanslag met vuurwerk in Ede en laat afpersingsbrief achter
Bij een horecagelegenheid in Ede is na een ontploffing met zwaar vuurwerk een afpersingsbrief gevonden, waarin wordt gedreigd met zwaar lichamelijk geweld, als er niet betaald wordt. Vanavond wordt deze brief getoond in Opsporing Verzocht. De politie hoopt dat iemand het handschrift en taalgebruik herkent. Een woordvoerder van de politie Oost-Nederland legt via een live-verbinding naar de studio uit, waarom deze bedreiging vermoedelijk een link heeft naar een zware mishandeling in Lunteren eind vorige maand. Daar werd een inwoner op 27 februari met een knuppel geslagen, toen hij naar zijn auto liep. Het slachtoffer liep een schedelbreuk op.

Man met fles geslagen: kijkers zorgen voor nieuwe sporen rond zware mishandeling Hoogland
Vorige maand riepen zowel het regionale opsporingsprogramma Bureau Hengeveld van RTV Utrecht als Opsporing Verzocht de hulp in van het publiek voor het oplossen van een zware mishandeling in Hoogland. In de nacht van zaterdag 25 op zondag 26 januari werd daar een 22-jarige fietser zonder enige reden met een fles Bacardi Limón tegen zijn achterhoofd geslagen, door twee jonge mannen op een scooter. Door de klap met de fles en de val van zijn fiets daarna liep het slachtoffer ernstig hoofdletsel op. Mede door informatie van tipgevers kan de politie vanavond signalementen van de daders geven.

Opsporing Verzocht heeft opnieuw geen belpanel van de Opsporingstiplijn in de studio en ook de woordvoering door politie wordt deze keer vanuit het land gedaan in plaats vanuit de studio in Hilversum. Presentatoren Sacharko Broere en Suzanne Mulder van de regionale opsporingsprogramma’s Bureau Hengeveld (RTV Utrecht) en Bureau Rijnmond (Rijnmond) springen deze week bij voor informatie ter plaatse over de zaken in hun regio’s.

Opsporing Verzocht, vanavond om 20.30 uur bij AVROTROS op NPO 1

Comments

comments