Home Muziek Nieuws Muziek NL Nick & Simon jagen muzikale droom na in Suriname

Nick & Simon jagen muzikale droom na in Suriname

DELEN

Nick & Simon gaan voor herhaling

Simon reizen samen met hun beste vriend en gelegenheidsmanager Kees Tol naar Suriname om te kijken of ze daar opnieuw kunnen doorbreken. Tien jaar geleden stond het duo daar op nummer 1, met hun liedje Steeds Weer, maar sinds die tijd zijn ze niet meer terug geweest. De artiesten hebben zichzelf tijdens deze muzikale reis twee doelen gesteld: proberen om opnieuw een nummer 1-hit te scoren en een groot optreden geven voor de Surinaamse bevolking. Of dta gaat lukken zullen we zien in het nieuwe tv programma Nick & Simon: The Dream dat vanaf dinsdag 9 januari te zien zal zijn bij SBS6.

Om hun doelen te bereiken dompelen Nick & Simon zich onder in de Surinaamse muziekscene. Ze leren locals kennen die hen op weg kunnen helpen en laten zich inspireren door Surinaamse artiesten waarmee ze ook gaan samenwerken. Het duo doet er alles aan om op te vallen in Suriname: ze geven interviews op lokale radio- en tv-zenders, maken een Surinaamse remix van hun eigen liedje met behulp van zanger Brace en rapper Rise-L, ze spelen mee in een commercial, doen een spontane signeersessie op straat en rijden rond in een promo-auto met speaker op het dak. Dit alles om ervoor te zorgen dat Suriname weer weet wie Nick & Simon zijn.

De zangers maken tijdens hun periode in Suriname natuurlijk ook tijd vrij om het land te leren kennen.
Zo maken ze een tocht door het binnenland om zich te laten inspireren door de inheemse muzikanten, krijgen ze een kickbokstraining van zevenvoudig kickbokskampioene Ilonka Elmont, bezoeken ze een plaatselijke Surinaamse barbershop en gaan ze waterskiën in een rivier.

Nick & Simon: The Dream is het verslag van een onvergetelijke reis, waarin de Surinaamse bevolking Nick & Simon opnieuw heeft leren kennen. En andersom hebben Nick, Simon en Kees dit prachtige land beter leren kennen.

Nick & Simon: The Dream
wordt geproduceerd door FTV Productions.

Uitzending: SBS6, wekelijks vanaf dinsdag 9 januari 20.30 – 21.30 uur.
sbs6.nl/thedream

Bron: SBS Nederland