Home Muziek Nieuws Muziek NL Kensington en Chef’Special grote winnaars 3FM Awards

Kensington en Chef’Special grote winnaars 3FM Awards

DELEN

Maandag 17 april zijn in een uitverkocht TivoliVredenburg de 3FM Awards uitgereikt. Luisteraars van NPO 3FM belonen de Utrechtse band Kensington met de 3FM Awards voor Beste Album en Beste Live Act. De 3FM Award voor Beste Nummer ging naar  Chef’Special met Amigo. Met deze track ontving de band vorige week ook de Schaal van Rigter: de 3FM Award voor de meest gedraaide track op NPO 3FM. Andere winnaars zijn Broederliefde, Martin Garrix, Boef, Jonna Fraser en Jett Rebel. De 3FM Awards zijn de jaarlijkse muziekprijzen voor de beste Nederlandse acts en artiesten, gekozen door de luisteraars en volgers van NPO 3FM.

Dit zijn de winnaars van de 3FM Awards 2017:

Beste Groep

Broederliefde

Beste Nummer

Chef’Special – Amigo

Beste Album

Kensington – Control

Beste Live Act

Kensington

Beste Solo Artiest

Martin Garrix

Beste Video

Boef – Habiba

Beste Social

Jett Rebel

3FM Talent

Jonna Fraser

3FM Schaal van Rigter (al uitgereikt)

Chef’Special – Amigo

Basyl de Groot, zendermanager NPO 3FM: “De winnaars van de 3FM Awards laten zien dat de zender staat voor de beste muziek die er in Nederland gemaakt wordt, in alle genres die de popmuziek rijk is. Luisteraars en volgers van NPO 3FM hebben de afgelopen weken volop gestemd. Ik ben er ontzettend trots op dat de acts die we ooit als 3FM Talent in het zonnetje hebben gezet nu de grote winnaars van de avond zijn. NPO 3FM is een springplank voor Nederlands talent en dat wordt hier opnieuw beloond. Met de hele zender staan we voor de allerbeste nieuwe muziek die wij kunnen vinden.”

Het 3FM Awards Festival in TivoliVredenburg

De uitreiking van de 3FM Awards 2017 vond plaats tijdens het 3FM Award Festival. Ruim 5000 bezoekers genoten van 21 optredende acts, verspreid over vier zalen van TivoliVredenburg in Utrecht. Optredens waren er van o.a. Chef’Special, De Staat, Kensington, Jett Rebel, Broederliefde, Jonna Fraser en Lucas Hamming.

NPO 3

Vanaf 20.30 uur stond het 3FM Awards Festival in het teken van de uitreiking van de 3FM Awards. De Award show was live op televisie te volgen op NPO 3 en NPO 101 (VARA). Presentatie was in handen van 3FM dj’s Domien Verschuuren, Eva Koreman en Angelique Houtveen.

In de nacht van 22 op 23 april ademt NPO 3 muziek. Van 22.30 tot 00.00 uur is de herhaling van de 3FM Awards te zien. Aansluitend, van 00:00 tot 01:30 uur, vat 3FM dj Frank van der Lende het 3FM Awards Festival voor de kijker samen.

www.3fm.nl/awards

foto: NPO 3FM/Bullet-Ray