Home Nieuws Gadgets & Electronica Huawei brengt Honor 9 Lite op de markt

Huawei brengt Honor 9 Lite op de markt

DELEN

Huawei heeft de Honor 9 aangekondigd. Deze android toestel met een 5,65 inch scherm en een resolutie van 2160×1080 pixels en beschikt ook over een kriin 659-soc.

De smartphone draait op Android 8.0 met daaroverheen weer een EMUI 8-schil. Het toestel zelf bevat 3GB ram en 32GB opslagruimte, de accu heeft een capaciteit van zelfs 3000mAh. De Honor 9 Lite heeft op de achterkant een vingerafdrukscanner, een 3,5mm-jack en gebruikt een micro-usb-aansluiting.

Zowel aan de voor en achterkant zitten dubbele camera’s met het opstellen van een 13 megapixcamera en een 2 megapixcamera. de 2e camera wordt gebruikt voor een diepte-informatie om foto’s met een nagebootste kleine scherptediepte te maken.

De Honor 9 Lite is een goedkopere variant van de eerder uitgebrachte Honor 9 die ongeveer 430 euro koste. Het verschil met dit toestel is dat het een kleiner 5,15″ scherm en een reguliere 16:9 verhouding heeft.

De Honor 9 Lite wordt officieel niet in Nederland verkocht maar sommige Nederlandse webwinkels hebben deze wel liggen. Maar in landen als Verenigd Koninkrijk en Duitsland is deze wel officieel te koop voor een prijs van 230 euro.