Home Film nieuws Films BE Familiefilm Dikkertje Dap ontvangt Gouden Film

Familiefilm Dikkertje Dap ontvangt Gouden Film

DELEN

De familiefilm Dikkertje Dap, gebaseerd op het gelijknamige versje van Annie M.G. Schmidt, heeft sinds de première op het Nederlands Film Festival meer dan 100.000 bioscoopbezoekers getrokken. Hoofdrolspeler Liam de Vries (Dikkertje) werd vanmiddag in Kinepolis Jaarbeurs verrast met de Gouden Film, uitgereikt door ‘Opa Dap’ Martijn Fischer. De award wordt toegekend door het Nederlands Filmfonds en het Nederlands Film Festival in samenwerking met L’OR ESPRESSO, hoofdsponsor van het Nederlands Film Festival. Dikkertje Dap is de elfde film die dit jaar de Gouden Film status behaalt. 

Verhaal

De film gaat over Dikkertje Dap (Liam de Vries) en zijn beste vriend Raf; een giraf die op dezelfde dag is geboren als hijzelf. Omdat zijn opa (Martijn Fischer) verzorger is in de dierentuin is Dikkertje vaak bij Raf te vinden. Ze zijn onafscheidelijk en delen alles, tot Dikkertje voor het eerst naar school gaat en erachter komt dat giraffen niet naar school mogen. Dikkertje mist Raf enorm, maar maakt ook spannende nieuwe dingen mee. Hij maakt zelfs een nieuwe vriend, Yous (Rayan Belrhazi Alaoui). Raf mist Dikkertje ook en wil graag mee naar school. Daarom bedenkt Dikkertje een plan om de giraf mee naar school te nemen en zijn twee vrienden bij elkaar te brengen.

Barbara Bredero

Dikkertje Dap is geregisseerd door Barbara Bredero, onder meer bekend van de eerste drie Mees Kees verfilmingen, naar het scenario van Mirjam Oomkes en Laura Weeda. De cast bestaat onder meer uit Liam de Vries, Yannick van de Velde (stem Raf), Egbert-Jan Weeber, Medi Broekman, Martijn Fischer, Dolores Leeuwin en Rayan Belrhazi Alaoui.

Informatie

De familiefilm is een productie van Lemming Film, in coproductie met KRO-NCRV, Hamster Film (DE) en A Private View (BE). De film is mede tot stand gekomen met ondersteuning van het Nederlands Film Fonds, The Netherlands Production Incentive, CoBO fonds, Abraham Tuschinski fonds, MEDIA Creative Europe, Vlaams Audiovisueel fonds, de Belgische Tax Shelter, FFHSH (Hamburg) en de NDR. Distributeur Independent Films heeft Dikkertje Dap op 4 oktober uitgebracht en de film draaide in zijn eerste speelweek in een recordaantal van 147 bioscopen. Dikkertje Dap ging op 24 september in première op het Nederlands Film Festival in aanwezigheid van cast & crew.

DELEN
Vorig artikelShalia’s Debuutsingle “Not Alone” Officieel Uitgebracht!
Volgend artikelEindelijk dropt Joost ‘Scandinavian Boy’!
Ik ben veel met social media bezig. Mijn moeder zei: 'ga toch eens iets nuttigs doen'. Toen dacht ik bij mezelf "ik ga hier iets nuttigs mee doen". Als de dag van vandaag schrijf ik nu artikelen. Artikelen wat over vanalles gaat. Het zou zelfs over jou kunnen gaan... En ik houd van koffie (dit wordt meestal ook zo standaard gezegd). Het liefste cappuccino/macchiato. Wat doe ik op de site en waar schrijf ik over? Dit is een vraag die vaak wordt gesteld, deze vraag stel ik vooral mezelf. Ik houd mij vooral bezig over het nieuws rondom: YouTube en muziek. Naast het schrijven ben ik ook bezig met de groei van de site. Ik ben manager en zie de site graag groeien, help jij mee?!