Voor je het weet ben je net zo bekend als Kim Holland!

Misschien moeilijk te geloven… Één vijfde jongeren maakt een naaktfoto. Dit kan kan nare gevolgen hebben. Wat nou als je het toch niet kon laten en het naar heeft uitgepakt? Dan schakel je Nicolette en John in!

Gevaarlijke situatie

Deze naaktfoto’s of filmpjes worden vaak weer verspreidt in groeps-apps of zelfs gebruikt op sites voor fake profielen, vaak weet diegene dat helemaal niet. Voor je het weet word je misschien wel net zo beroemd als Kim Holland, alleen weet je dat zelf niet. Jongeren hebben vaak geen idee wat voor een gevolgen dit met zich meebrengt. Het kan gewoon je leven zwaar en zuur maken. Soms kan dit je jaren achtervolgen, terwijl de dader vaak helemaal niet wordt gestraft!

Harder aanpakken

John van den heuvel en Nicolette Kluiver pakken het online misbruiken hiervan hard aan in een nieuw programma ‘online misbruik’ dat in het voorjaar bij RTL 5 te zien zal zijn. Het is een probleem wat steeds groter wordt. In elke aflevering zullen ze iemand spreken die het hele cyberpesten heeft meegemaakt. Zodra Nicolette het verhaal van het slachtoffer heeft aangehoord, gaan John van den heuvel en zijn team op zoek naar deze dader. Zij worden daarin bijgestaan door een team van digitaal onderzoekers en observanten waarna het de bedoeling is deze daders te confronteren met hun praktijken.

Ben jij zelf slachtoffer? 

Ben je zelf het slachtoffer geworden van online misbruik, of ken je iemand die hier nu last van heeft? Aarzel dan niet en maak dan gebruik van de hulp van John en Nicolette zodat deze dader(s) hard word(t)(en) aangepakt, want misbruik moet gestraft worden!

Je kan je HIER opgeven

Bron: RTL 5