Home TV Nieuws TV NL Dood in kofferbak gevonden: waarom moest Ralf Meinema (31) dood?

Dood in kofferbak gevonden: waarom moest Ralf Meinema (31) dood?

DELEN

Op vrijdag 31 maart vorig jaar ziet een vrachtwagenchauffeur een Mercedes half uit het water van het Stieltjeskanaal bij Coevorden steken. Het lijkt een ongeluk; een auto die van de weg is geraakt en waarvan de bestuurder misschien hulp is gaan halen. Tot gealarmeerde agenten de kofferbak openmaken en daarin het lichaam van de 31-jarige Ralf Meinema uit Klazienaveen vinden. Ralf is met geweld om het leven gebracht.

Anonieme brieven
Al bijna een jaar lang worstelen de nabestaanden van Ralf met zijn dood, omdat totaal niet duidelijk is wie hem iets aan wilde doen. Ralf komt uit een hecht gezin van 4 kinderen, maakte als chauffeur in de agrarische sector werkweken van 60 uur en had een hechte vriendengroep. Vanavond vertelt de moeder van Ralf Meinema over het verlies van haar zoon en geeft de politie inzicht in de tot nu toe bekende tijdlijn rond Ralfs dood. Zo lijkt hij de avond van zijn dood onverwachts thuis in Klazienaveen te zijn vertrokken en had hij eerder die dag nog een ontmoeting met een nog altijd onbekende persoon. Het onderzoeksteam zoekt niet alleen getuigen, maar probeert ook in contact te komen met een anonieme briefschrijver of –schrijfster die zowel op de politiebureaus van Emmen als Klazienaveen brieven over Ralfs dood achterliet. Er is een beloning van 15.000 euro.

Dood Jip Jurg (32)
Vanavond is er ook live verbinding met de meldkamer van de politie in Rotterdam. Daar is nog altijd niet helder hoe de 32-jarige Jip Jurg vrijdagnacht 26 januari zo zwaar gewond raakte, dat hij zondag 28 januari thuis dood werd gevonden.

Waar zijn 103 zaagviszagen en 59 hertzwijnschedels gebleven?
In de zomer van 2016 doet de douane in Rotterdam een gruwelijke vondst. In een container uit Indonesië wordt een recordhoeveelheid producten van bedreigde dieren gevonden: onder andere 2000 kilo koraal, apenschedels en ivoor. In deze illegale handel gaan wereldwijd jaarlijks miljarden om, ook Nederland blijkt dus een afzethaven te zijn. Het oprollen van deze handelsnetwerken is een uiterst moeilijke klus, waarbij kijkers van Opsporing Verzocht vanavond een belangrijke rol kunnen spelen. Inmiddels is duidelijk dat er een groot aantal hertzwijnschedels en zaagviszwaarden vermoedelijk al verkocht is aan winkels en particulieren in Nederland. Wie weet waar die spullen zijn gebleven?

Opsporing Verzocht vanavond 20.35 uur bij AVROTROS op NPO 1

https://opsporingverzocht.avrotros.nl/